beats by dre cheap

napokon nowi post..ehhee=)) maloo smijeha..toga nikad dovoljno ehhee citajtee=))

ZADACNICA xyz ucenika - muskog pola - 18 ljeta star
Djelo nastalo (02.05.2002.)

U temi :
 Mnogi su putevi pred nama. Kojim cu ja?
Trenutacno se nalazim na raskrizju zivota, bas kao i ovi moji prijatelji i kolege. Dolazi kraj naseg srednjoskolskog obrazovanja. Svatko mora donijeti jednu od najvaznijih odluka u zivotu. Sto dalje s zivotom? Kojim cu putem?

Ja imam tu srecu da sam vec odavno odlucio sto sve zelim poslije srednje skole. Vrlo rano sam shvatio kako brzo prolazi ova idila mesju prijateljima. Nitko se ne brine previse o svojoj buducnosti. Ja sam oduvijek zaljubljenik u prirodu, zivotinje i jednostavan zivot seoskih ljudi. Upravo zbog toga sebe vidim kao seljaka. Naravno, svjestan sam da put od gimnazijalca do uspjesnog seljaka nije nimalo jednostavan. Kao prvo, potrebno je zavrsiti fakultet agronomskih znanosti, sto ja namjeravam napraviti u rekordnom roku. Mnogi su upoznati sa mojom strascu za brzinom, ali to u ovom slucaju nije razlog sto zelim tako brzo zavrsiti fakultet. Moji razlozi su mnogo dublji. Zelja da postanem seljak, toliko je snazna da sam sve drugo u zivotu podredio tom cilju. Odmah nakon sto doktoriram, kupim svoje stvari i selim se u Liku. Tamo cu se nastaniti u sumi, po mogucnosti lipovoj. Sagradit cu kolibu i poceti se baviti uzgojem krava, koza, ovaca i oposuma. Krave, koze, i ovce ce mi sluziti za prehranu i zaradu, a oposumi za izradu odjece od krzna. Kada svoje malo gospodarstvo osovim na zdrave noge ozenit cu se postenom seljankom koja ce mi roditi mnogo djece.

Kada bi svi ljudi prihvatili moju filozofiju zivota, svjet bi izgledao mnogo ljepse. Ne bi bilo zagadjenja okolisa ni ozonskih rupa. Mozda je najljepse od svega sto bi svi bili seljaci. Oni su poznati kao miroljubivi i vrijedni ljudi. Prema tome, ne bi bilo ratova i prostitucije. Svi bi zivjeli u jednoj drzavi koja bi se zvala Selo. I svi bi zivjeli dugo i sretno.

 

 

OCJENA: DOVOLJAN (2)

 

♥ mY ‡‡SmaLL ‡‡ woRLd ..♥.
http://purplerose.blogger.ba
11/07/2008 11:36